Ξεκινώντας από τη μελέτη που θα καλύψει τις ανάγκες του χώρου σας, η εταιρία μας Αφοί Νικολετάτου και Σια Ο.Ε και οι εξειδικευμένοι τεχνικοί μας θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε τα κατάλληλα υλικά έτσι ώστε να σας παραδώσουμε μια άρτια και ολοκληρωμένη εγκατάσταση σύμφωνα με τις απαιτήσεις σας.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ VRV-VRF

Τι είναι τα σύστηματα VRV-VRF

To 1982 η εταιρεία Daikin, πρωτοπόρος στη βιομηχανία μηχανημάτων κλιματισμού, παρουσίασε ένα νέο καινοτόμο σύστημα κλιματισμού με την ονομασία VRV ((Variable Refrigerant Volume) -Σύστημα μεταβλητού όγκου ψυκτικού μέσου και έφερε επανάσταση στον τομέα του κλιματισμού.

Το σύστημα VRF (Variable Refrigerant Flow) σύστημα μεταβλητής ροής ψυκτικού μέσου είναι ονομασία που αναφέρεται στην ίδια τεχνολογία ανάλογα με τον κατασκευαστή του κλιματιστικού συστήματος.

Από τι αποτελείται

  • Αντλία θερμότητας με συμπιεστή τεχνολογίας inverter (εξωτερική μονάδα)
  • Εσωτερικές μονάδες χώρων
  • Δίκτυο σωληνώσεων χαλκού για την κυκλοφορία του ψυκτικού μέσου freon
  • Δίκτυο απορροής των συμπυκνωμάτων των εσωτερικών μηχανημάτων

Τεχνολογία Ιnverter – Πως λειτουργεί

O συμπιεστής που βρίσκεται στην εξωτερική μονάδα “συνεργάζεται” με το αισθητήριο θερμοκρασίας που βρίσκεται στην εσωτερική μονάδα για να επιτύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η τεχνολογία inverter επιτρέπει στον συμπιεστή να λειτουργεί με μεταβαλλόμενο αριθμό στροφών, ανάλογα με την συχνότητα που δέχεται ο κινητήρας του, μεταβάλλοντας έτσι τη ροή του ψυκτικού μέσου Freon.

Όταν η διαφορά μεταξύ της θερμοκρασίας του χώρου και της επιθυμητής σε αυτόν θερμοκρασία είναι μεγάλη ο συμπιεστής λειτουργεί με πολλές στροφές (υψηλή συχνότητα) μέχρι να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Όταν η επιθυμητή θερμοκρασία επιτευχθεί η τεχνολογία inverter δίνει εντολή στον συμπιεστή να μειώσει σταδιακά την ισχύ του και να λειτουργήσει στις στροφές που απαιτούνται για την διατήρηση της επιθυμητής θερμοκρασίας.

Με απλά λόγια η τεχνολογία inverter κάνει το κλιματιστικό μας να δουλεύει στο φούλ μέχρι να φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία και στην συνέχεια να λειτουργεί λιγότερο και συνεχόμενα διατηρώντας τα επίπεδα θερμοκρασίας πολύ κοντά στα επιθυμητά.

Με τον τρόπο αυτό η τεχνολογία inverter μας εξασφαλίζει:

  • Γρήγορη επίτευξη της επιθυμητής θερμοκρασίας
  • Διατήρηση της θερμοκρασίας σταθερά κοντά στα επιθυμητά επίπεδα
  • Ελάχιστα επίπεδα θορύβου
  • Εξοικονόμηση ενέργειας και χρήματος
  • Μείωση του χρόνου έναρξης κατά 1/3

Τα συστήματα VRV-VRF επιτρέπουν στην εξωτερική μονάδα να συνδεθεί μέσω ενός κεντρικού δικτύου σωληνώσεων με πολλές εσωτερικές μονάδες. Σε εξελιγμένα συστήματα εξασφαλίζεται η δυνατότητα σύνδεσης έως και 16 εσωτερικών μονάδων σε μία εξωτερική μονάδα και επιτυγχάνεται γραμμικός έλεγχος της απόδοσης από 10 έως 100%.

H δυνατότητα ανάπτυξης του κεντρικού δικτύου σωληνώσεων φτάνει μέχρι και τα 100 μέτρα ανά εσωτερική μονάδα, με μέγιστη υψομετρική διαφορά εξωτερικής-εσωτερικής μονάδας τα 50 μέτρα και μεταξύ εσωτερικών μονάδων τα 15 μέτρα. Mπορούν επίσης να λειτουργούν σε ακραίες εξωτερικές συνθήκες περιβάλλοντος, από -15 °C στη θέρμανση έως και +45 °C στην ψύξη.

Τα εσωτερικά μηχανήματα διατίθενται σε πολλούς τύπους και μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε μια μεγάλη γκάμα ανάλογα με τις ανάγκες μας και την χωροταξία.

Οι εξωτερικές μονάδες είναι επίσης πολύ συμπαγείς, μπορούν να τοποθετηθούν κοντά μεταξύ τους, ελαχιστοποιώντας έτσι τον χώρο που χρειάζεται για την εγκατάσταση τους.

Τα συστήματα VRV-VRF λοιπόν προσφέρουν ευελιξία, αυτονομία, οικονομία, εξοικονόμηση ενέργειας και μπορούν να συνδεθούν με BEMS (Building Energy Management System) Σύστημα Ελέγχου και Ενεργειακής Διαχείρισης Κτιρίων προσφέροντας την δυνατότητα για απόλυτο έλεγχο και υψηλό βαθμό απόδοσης.

Η εταιρεία μας θα μελετήσει την περίπτωσή σας και θα σας προτείνει την καλύτερη λύση που θα καλύψει τις ανάγκες σας προσφέροντας ποιότητα κατασκευής, καλή λειτουργία, αποδοτικότητα με συνέπεια και επαγγελματισμό.

Για το νόμο Κεφαλονιάς και Ιθάκης αντιπροσωπεύουμε τις μεγαλύτερες εταιρίες του χώρου