ΘΕΡΜΑΝΣΗ

Στην εταιρία μας Αφοί Νικολετάτου Ο.Ε θα βρείτε μεγάλη ποικιλία συστημάτων θέρμανσης που καλύπτουν κάθε σας ανάγκη.

Για τη σωστή επιλογή του κατάλληλου συστήματος θέρμανσης η εταιρία μας θα επισκεφτεί το χώρο σας για την διαστασιολογησή του και την εκπόνηση μελέτης θερμικών απωλειών  για την αποφυγή λαθών.

Έπειτα θα σας προτείνουμε την ιδανικότερη λύση για τον επαγγελματικό ή οικιακό σας χώρο.

 

Τα νέα συστήματα θέρμανσης και γενικά  οι κτιριακές ενεργειακές εγκαταστάσεις σχεδιάζονται με έξυπνο και ευέλικτο τρόπο παρέχοντας δυνατότητες εναλλακτικής λειτουργίας με την βέλτιστη οικονομική διαχείριση.  Ο νέος σχεδιασμός υψηλής ενεργειακής απόδοσης κτιρίων  πρόκειται να βελτιώνεται συνεχώς με νέες τεχνολογίες  ενεργειακών συστημάτων ολοκληρωμένων λύσεων που θα συνδυάζονται μεταξύ τους  και θα αξιοποιούν αποδοτικά την χρήση διαφόρων  εναλλακτικών  και ανανεώσιμων μορφών ενέργειας.

 

Αντλίες θερμότητας

Η γεωθερμία και οι αντλίες θερμότητας,  συγκαταλέγονται πλέον στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, επειδή εκμεταλλεύονται την αποθηκευμένη ηλιακή ενέργεια που υπάρχει στο έδαφος , στο νερό  ή στον αέρα, και αποτελούν μια αξιόπιστη και αποτελεσματική επιλογή θέρμανσης υψηλής ενεργειακής απόδοσης που επιπρόσθετα μπορεί να συνδυάσει και την λειτουργία ψύξης η χρήση της οποίας είναι αναγκαία στη χωρά μας.

Οι αντλίες θερμότητας  μπορούν να παίξουν ένα σημαντικό ρόλο και να αποκτήσουν ένα σεβαστό μερίδιο στη θέρμανση  και σταδιακά να εξελιχθούν σε πρωτεύοντα εναλλακτικά συστήματα θέρμανσης κυρίως  οι αντλίες θερμότητας αέρα/νερού. Μια σύγχρονη αντλία θερμότητας παρέχει μια εξοικονόμηση ενέργειας της τάξεως  70 -80%.

 

Βιομάζα

Το τελευταίο διάστημα  γίνεται μια ιδιαίτερη ζήτηση αλλά και συζήτηση γύρο από την χρήση της βιομάζας όπως πχ ξυλολέβητες, λέβητες και καυστήρες pellet ,  ενεργειακά τζάκια και σόμπες. Η χρήση στερεών καυσίμων βιομάζας αποτελεί μια εναλλακτική επιλογή με αρκετές δυνατότητες εξοικονόμησης ενέργειας  αλλά και  με περιορισμένο πεδίο εφαρμογής. Στην επαρχία π.χ. όπου η πρόσβαση ξύλου είναι εύκολη και οικονομική υπάρχουν προϋποθέσεις  για την επιλογή ενός ξυλολέβητα με καλή και οικονομική λειτουργία σε συνδυασμό με ένα δοχείο αδρανείας και με τακτική φροντίδα και συντήρηση του λέβητα.

Η επιλογή  χρήσης pellet παρέχει περισσότερες δυνατότητες  εφαρμογής λόγω προσβασιμότητας καυσίμου και  λειτουργικής διαθεσιμότητας ελεγχόμενης λειτουργίας.  Η ανταγωνιστικότητα του Pelletεξαρτάται από την διαθεσιμότητα τιμής  και ποιότητας.  Με τις τρέχουσες τιμές παρέχεται μια οριακά  περιορισμένη οικονομία.

Η εξέλιξη και η βιωσιμότητα του pellet σαν εναλλακτικό καύσιμο  στην χώρα μας αναμένεται να είναι περιορισμένη και θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την αξιοποίηση του δυναμικού της  εγχώριας αγοράς .

 

Ηλιοθερμία

Στη χώρα μας ο ήλιος είναι η πιο σημαντική και πιο αξιοποιήσιμη μορφή ενέργειας και μπορεί να αποτελέσει ένα πρωτεύοντα ρόλο στο ενεργειακό μας ισοζύγιο.

Η ηλιακή ενέργεια προφέρεται ,εκτός από τη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, σαν ηλιοθερμία με ένα υψηλό δυναμικό εκμετάλλευσης  για την κάλυψη  παραγωγής  ζεστού νερού χρήσης  και στην υποστήριξη της θέρμανσης με αυξημένο βαθμό συμμετοχής.

Μια ηλιοθερμική εγκατάσταση μπορεί να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες ενός κτιρίου έως και 60% . Πλήρη κάλυψη ζεστού νερού χρήσης και  30-40 % συμμετοχή στην θέρμανση.

Για το νόμο Κεφαλονιάς και Ιθάκης αντιπροσωπεύουμε τις μεγαλύτερες εταιρίες του χώρου

BUDERUS-ATMOS-BOSCH-DOMUSA-EDILCAMIN-LA NORDICA EXTRAFLAME-DAIKIN